Посилення комунікації з бізнесом спрямоване на попередження порушень вимог законодавства

08 лютого 2023

Заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дмитро Мироненко, начальник  Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Інна Пилипас та посадовці установи з інформаційним візитом відвідали підприємство харчової промисловості, що виробляє 5 брендів питної води та дитячого харчування.

Дмитро Мироненко під час семінару відзначив, що посилення комунікації між бізнесом і представниками Держпраці дозволить у воєнний час створити комфортні умови для зміцнення економіки, розширення усіх форм взаємодії, зокрема у напрямі проведення спільних інформаційних заходів.

Як підкреслила Інна Пилипас, консолідація зусиль має бути спрямована на попередження порушень вимог законодавства про працю і безпеку праці, запобігання незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму.

Крім того, посадовці розглянули План видобутку та витрат підземних вод Еконійського родовища питних підземних вод на водозаборі підприємства з двох свердловин на 2023 рік.

Нагадали, що користувач надр зобов’язаний забезпечити дотримання вимог технічних проектів, планів видобутку та витрат питних підземних вод, недопущення наднормативних втрат.

Консультації з актуальних питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php