Працівникам агропідприємства на семінарі акцентували на вимогах безпеки праці під час проведення весняно-польових робіт

09 березня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Держпраці на семінарі обговорили вимоги безпеки праці під час проведення весняно- польових робіт з працівниками агропідприємства, що у Черкаському районі здійснює діяльність з вирощування зернових культур. Особливу увагу приділили правилам безпечної роботи в полі під час воєнного стану.

Посадовці розповіли основні вимоги охорони праці під час виконання робіт, пов’язаних з обслуговуванням транспортних засобів, що використовуються для роботи на підприємстві.

Проконсультували з актуальних питань запобігання виробничого травматизму та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві. Наголосили на неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Рекомендували посилити контроль за дотриманням вимог безпеки під час обслуговування та ремонту сільгосптехніки з метою забезпечення безаварійної роботи машин, механізмів, устаткування та попередження випадків травматизму на роботі.

Роз’яснили вимоги з безпеки праці щодо забезпечення ЗІЗ, зокрема спецодягом, проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Проконсультували з питань отримання дозвільних і декларативних документів електронним шляхом, запровадження електронного документообігу для спрощення управління охороною праці на підприємстві.

Більше інформації з питань безпеки праці – на порталі Держпраці https://pratsia.in.ua