Працівникам Черкаської інфекційної лікарні роз’яснено вимоги до безпечної експлуатації кисневих установок

07 вересня 2021

В Україні триває проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з питань безпечної експлуатації закладами охорони здоров’я кисневого устаткування. Мета кампанії – запобігти настанню нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Фахівці Управління Анатолій Карпенко та Оксана Маслянко 6 вересня 2021 провели роз’яснювальну роботу з керівництвом, відповідальними особами та працівниками КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня». Під час наради службі охорони праці лікарні рекомендовано внести до плану роботи перевірку устаткування, що експлуатує трубопроводи кисню.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Анатолій Карпенко нагадав відповідальним особам лікарні, які працюють з медичним киснем, законодавчі вимоги і правила експлуатації систем подачі кисню, а також вказав на основні небезпеки, що можуть виникнути у роботі та способи їх уникнення.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Оксана Маслянко зазначила працівникам, що в Україні триває п’ятий етап вакцинації. Щодня у Черкасах збільшується кількість хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Медичні працівники, які беруть безпосередню участь у протидії пандемії COVID-19, мають високий ризик інфікування. Такі працівники є надважливими у збереженні системи охорони здоров’я. Захистити себе, колег та пацієнтів від інфікування допоможуть вакцинація та належне використання захисної маски, дезінфектантів, миття рук та дотримання дистанції понад 1,5 метрів.