Працівникам Канева – про ознаки і шляхи уникнення примусової праці

21 лютого 2023

Актуальні поради як уникнути примусової праці та захистити власні трудові права надали посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційних відвідувань роботодавців і працівників підприємств м. Канів.

Фахівці проконсультували працівників сфери торгівлі і надання послуг населенню з питань трудового законодавства, зокрема безпечного пошуку роботи, порядку офіційного працевлаштування під час воєнного стану, умов працевлаштування: обов’язків працівника і роботодавця, мінімального розміру заробітної плати, тривалості відпустки тощо.

Закликано відмовлятися від запропонованої роботи, якщо роботодавець пропонує неофіційне працевлаштування, відмовляється показати реєстраційні документи підприємства, обіцяє завищену зарплату, передбачає умови праці, що суперечать чинному законодавству, або чинить психологічний тиск.

Для отримання актуальних відповідей з питань безпеки праці та законодавства про працю учасникам превентивних заходів рекомендовано звертатися до інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php