Працівникам хімічного підприємства акцентували на вимогах безпеки праці в лабораторіях

09 березня 2023

Про запобігання виробничого травматизму і заходи з безпеки праці у лабораторіях розповіли фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці працівникам науково-виробничого підприємства, що займається розробкою, виробництвом та впровадженням нових технологій реагентної обробки води, виробництвом хімічної продукції.

Під час робочих зустрічей посадовці акцентували увагу на питаннях безпечного виконання робіт з токсичними реактивами, безпеці працівників під час проведення газонебезпечних робіт. Обговорено практичні моменти забезпечення працівників засобами індивідуального захисту у необхідній кількості, їх правильного використання та порядок проведення періодичних медичних оглядів.

Поінформували про порядок отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та подання електронної декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Роботодавця і працівників проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками та щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Детальніше про актуальні питання безпеки праці можна дізнатися на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua