Працівникам коледжу ветеринарної медицини – про недопущення випадків прихованого травматизму

28 лютого 2023

Про недопущення нещасних випадків на роботі і дотримання вимог безпеки праці під час аварійного відключення електроенергії йшлося під час робочої зустрічі посадовців Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з працівниками фахового коледжу ветеринарної медицини у м. Золотоноша.

Як наголосили фахівці, для запобігання нещасним випадкам роботодавцю і працівникам необхідно звернути увагу на комплексні заходи з уникнення виробничих ризиків, які можуть завдати шкоди здоров’ю і життю працівника. Статистичні дослідження показують, що причинами близько половини нещасних випадків, які сталися у закладах освіти, є невиконання працівниками вимог інструкції з охорони праці.

Працівників поінформовано про вимоги до організації безпечної експлуатації устаткування під час опалювального періоду, можливих ризиках при його експлуатації та шляхах їх уникнення.

Надано відповіді на питання щодо безпечної експлуатації вентиляційних каналів, проконсультовано щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві, поінформовано щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

До превентивного заходу долучилися представники соціальних партнерів, зокрема працівники ГУ Пенсійного фонду України у Черкаській області.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/