Працівникам лісового господарства роз’яснено вимоги до вантажопідіймальних машин та механізмів

17 березня 2021

Головні державні інспектори Управління Володимир Козій та Василь Базильський надали консультації і роз’яснення посадовим особам і працівникам ДП «Уманське лісове господарство».

Під час зустрічі увагу присутніх акцентовано на організації безпечного проведення робіт та на основних вимогах Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості (НПАОП 02.0-1.04-05). Посадові особи Управління наголосили на шляхах запобігання та попередження нещасних випадків та на необхідності дотримання вимог безпеки праці під час проведення лісосічних робіт, на захисті працівників від впливу шкідливих i небезпечних виробничих факторів під час транспортування та обробки деревини.

Володимир Козій поінформував працівників про вимоги до вантажопідіймальних машин і механізмів та про порядок допуску працівників до керування ними. Василь Базильський зупинився на питаннях проведення обліку, технічного огляду технологічного транспорту, який експлуатується на підприємстві. Учасники заходу детально зупинилися на порядку забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту.

Фахівці Управління надали рекомендації щодо забезпечення підприємства періодичними виданнями з питань охорони праці.