Працівникам ПрАТ «Черкаський річковий порт» наголошено на необхідності дотримання вимог законодавства з охорони праці

11 червня 2021

Головний державний інспектор Управління Інна Смітюх провела превентивні заходи з працівниками Приватного акціонерного товариства «Черкаський річковий порт». Під час зустрічей з керівництвом і працівниками обговорено основні питання щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці.

Посадова особа Управління ознайомила присутніх зі статистикою настання на Черкащині нещасних випадків на виробництві, змінами у законодавстві, роз’яснила переваги офіційного працевлаштування.

Як наголосила Інна Смітюх, однією з основних причин виробничого травматизму є невиконання посадових обов’язків відповідальними особами і працівниками, недотримання вимог інструкцій з питань охорони праці виконавцями робіт, відсутність або недосконалість системи управління охороною праці. Виробничий травматизм є наслідком порушень у роботі керівників структурних підрозділів, спеціалістів з охорони праці і працівників. З метою уникнення нещасних випадків на виробництві усім учасникам виробничого процесу необхідно виконувати вимоги законодавства і вимоги нормативно-правових актів з безпеки праці.

Зниження рівня травматизму, запобігання трагедіям на виробництві та подолання незадекларованої праці можна досягти тільки спільними зусиллями зацікавлених сторін, підсумовано на заході.