Працівникам сільськогосподарського підприємства роз’яснили вимоги з безпеки праці

07 листопада 2022

Консультації з питань охорони праці надав працівникам агропідприємства на Драбівщині головний державний інспектор Управління Держпраці Віктор Ткаченко.

Представник Управління зустрівся з керівництвом та працівниками, зайнятими на роботах зі зберігання зернових, зернобобових та круп’яних культур, роз’яснив порядок і особливості виконання робіт у бункері. Фахівець підкреслив, що спуск працівників у бункери здійснюється лише у виняткових випадках за виробничої потреби та за наявності наряду-допуску на виконання робіт підвищеної небезпеки. Тривалість перебування працівника у ємності не повинна перевищувати 30 хвилин, а спуск має відбуватися у присутності призначеної наказом роботодавця особи, відповідальної за проведення таких робіт.

Працівникам, які працюють на зернотоку і у складських приміщеннях, роз’яснено порядок забезпечення спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Разом з керівництвом підприємства представник Управління обговорив алгоритм дій під час воєнних (бойових) ситуацій, у разі аварійного відключення та відновлення електропостачання.

Віктор Ткаченко у рамках кампанії «Виходь на світло!» особливу увагу звернув на обов’язок роботодавця забезпечити офіційне працевлаштування працівників та розповів про переваги офіційної зайнятості.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua