Працівникам транспортних підприємств нагадано про безпечні методи під час вантажно-розвантажувальних робіт

28 грудня 2022

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували працівників кількох підприємств області, які проводять вантажо-розвантажувальні роботи.

З учасниками робочих зустрічей обговорено основні заходи з безпеки праці під час використання машин та механізмів. Посадовці наголосили на дотриманні вимог правил з охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт та правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів.

Посадовці підкреслили, що рух транспортних засобів у місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт повинен бути організований за транспортно- технологічною схемою, затвердженою роботодавцем, з установкою відповідних знаків.

Вантажопідіймальне обладнання протягом своєї експлуатації повинне проходити техогляди та експертні обстеження, бути забезпечені табличками і бирками із зазначенням інвентарного номера, допустимої вантажопідіймальності і дати наступного технічного огляду.