Працівникам транспортних підприємств роз’яснено вимоги до безпечної експлуатації автомобілів

26 січня 2023

Працівники двох підприємств сфери транспорту під час робочих зустрічей з фахівцями Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці дізналися про основні вимоги до обслуговування автотранспорту.

Під час консультування на робочих місцях посадовці обговорили з працівниками питання дотримання вимог безпеки праці під час виконання робіт в електроустановках в умовах воєнного стану. Відзначили, що задля недопущення виробничого травматизму керівник робіт відповідає за наявність, справність і правильне застосування необхідних засобів захисту, інструменту, інвентарю та пристосувань; чіткість і повноту інструктажу працівників; вжиття належних заходів безпеки; організацію і безпечне виконання робіт.

Наголосили, що під час виконання ремонтних робіт важливу роль відіграє організація безпечного робочого місця, обслуговування техніки і обладнання з дотриманням вимог нормативних та законодавчих актів, зокрема правил експлуатації техніки, Правил дорожнього руху та інших. Зважаючи на кількість автотранспортних засобів, які використовують на підприємствах, посадовці розглянули також основні вимоги Правил охорони праці на автотранспорті .

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці:https://cutt.ly/YZYhtKN  та на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua