Працівників Михайлівської ОТГ поінформовано про переваги задекларованої праці

15 липня 2022

Соціальні партнери Управління активно долучилися до участі в інформаційній кампанії «Виходь на світло!». Так, у липні 2022 року фахівці Управління Держпраці у Черкаській області за участі сільського голови Михайлівської ОТГ Тараса Плужника та жителів територіальної громади поінформували місцевих підприємців про переваги офіційного працевлаштування працівників. Особливу увагу приділено агропідприємствам і закладам сфери торгівлі, що мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Інспектори праці провели робочі зустрічі з колективами підприємств і наголосили на негативних наслідках допуску працівників до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Оскільки аграрії Черкащини розпочали жнива, особливу увагу приділено питанням сезонного працевлаштування працівників, оформлення на роботу молоді, змінам у законодавстві у воєнний час, державних гарантій на випадок тимчасової втрати працездатності або безробіття, безпеці праці тощо.

У разі виникнення сумнівів щодо запропонованої роботи працівникам запропоновано отримати консультаційну допомогу фахівців Управління Держпраці, звернувшись за контактами: http://ck.dsp.gov.ua/kontakty/otrymaty-konsultatsiiu-onlain/

Відповіді на найбільш актуальні питання щодо трудового законодавства розміщені на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/