Працівників наркологічного диспансеру поінформовано з питань безпечної експлуатації кисневих балонів

23 листопада 2020

З метою попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем фахівці Управління продовжують проведення роз’яснювальної роботи у закладах охорони здоров’я області.

Головні державні інспектори Управління Анатолій Яременко і Наталя Мельникова провели інформаційний захід у Комунальному некомерційному підприємстві «Черкаський обласний наркологічний диспансер Черкаської обласної ради».

Фахівці зосередили увагу керівника і технічного персоналу лікарні на дотриманні законодавства з охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, роз’яснили вимоги до зберігання, ремонту, перевезення кисневих балонів та експлуатації систем подачі кисню.

Учасникам превентивного заходу роз’яснено вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, вимоги Правил безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря (НПАОП 0.00-1.65-88). Працівники закладу охорони здоров’я розглянули оформлення технічної документації, яка має бути в наявності на кожну систему подачі кисню, обговорили необхідні заходи контролю у процесі експлуатації обладнання (огляди, випробування, знежирення киснепроводів тощо).

Відповідальних осіб диспансеру ознайомлено з Методичними рекомендаціями Держпраці щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я.