Працівники об’єкту критичної інфраструктури у м. Умань обізнані з вимогами безпеки при експлуатації генераторів

05 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели низку робочих зустрічей з працівниками об’єкту критичної інфраструктури м. Умань.

Мета превентивних заходів – попередження про ризики під час експлуатації дизельних генераторів та уникнення виробничого травматизму під час аварійного відключення електропостачання.

Посадовці роз’яснили основні вимоги безпеки до дизель-генераторів під час їх експлуатації відповідно до вимог Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів. Як наголошено, основними факторами ризику під час роботи дизельного генератору є недотримання обслуговуючим персоналом вимог безпеки праці, можливість ураження електричним струмом через несправність мережі, отруєння продуктами згоряння тощо.

На консультаціях обговорили, як забезпечити безперебійну роботу технологічного обладнання та безпеку працівників в умовах воєнного стану.

Наголошено на необхідності дотримання мотористом, який запускає дизель- генератор, вимог інструкції із запуску та експлуатації дизельної підстанції.