Превентивними заходами охоплено заклади торгівлі м. Черкаси

12 березня 2021

З метою запобігання виробничому травматизму фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Ірина Петухова та Іван Варламов провели низку превентивних заходів, спрямованих на підвищення рівня охорони праці в закладах торгівлі м. Черкаси.

Під час відвідування торговельно-розважальних центрів «Будинок Торгівлі», «Кооператор», Транзит», «Депо» фахівці Управління роз’яснили роботодавцям і працівникам вимоги законодавства і нормативно-правових актів з охорони праці. Увагу учасників акцентовано на неухильному дотриманні вимог Правил охорони праці для об’єктів роздрібної торгівлі, Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Як відзначила Ірина Петухова, забороняється працювати на несправному електрообладнанні за відсутності заземлення (занулення). Таке обладнання необхідно негайно відключити та повідомити про це роботодавця або уповноважену ним особу. Основними небезпечними та шкідливими виробничими факторами, які можуть діяти на продавця є:

– незадовільні метеорологічні умови у виробничих приміщеннях.

– забруднення повітря газами та пилом, недостатнє освітлення.

– високий рівень шуму та вібрації від працюючого обладнання.

– ураження електрострумом.

Представникам сфери торгівлі наголошено на здійсненні заходів щодо зниження ризику інфікування та попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.