Про безпечне проведення вантажно-розвантажувальних і газонебезпечних робіт – працівникам переробного підприємства

23 лютого 2023

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для працівників черкаського підприємства з прийому, сортування та переробки вторинної сировини роз’яснили вимоги безпеки праці під час організації проведення вантажно-розвантажувальних і газорізальних робіт.

Наголошено, що працівники підприємства, які експлуатують навантажувачі і підіймальні пристрої, мають дотримуватися вимог з безпеки праці, утримувати устаткування у справному стані та контролювати його безпечну експлуатацію шляхом організації нагляду, технічного обслуговування, технічного огляду та ремонту.

На місцях проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинна забезпечуватися можливість руху транспортних засобів, засобів механізації і працівників без перетинань технологічних потоків.

Підкреслено, що працівники, які допускаються до виконання вантажно- розвантажувальних робіт повинні обов`язково пройти спеціальне навчання, навчання з питань охорони праці, інструктажі на робочих місцях, а також періодичний медичний огляд.

Крім того, фахівці роз’яснили порядок отримання документів дозвільного характеру на виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнного стану.

Роботодавця і працівників проконсультовано щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками, поінформовано щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Більше інформації про безпеку праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua