Про безпечне проведення жнивної кампанії – з працівниками ПП «Азот Агро»

13 вересня 2022

Вимоги безпеки праці під час проведення зернозбиральних робіт обговорено на онлайн зустрічі головного державного інспектора Управління Держпраці області Івана Варламова з керівником і працівниками ПП «Азот Агро».

Фахівець наголосив, що для попередження травмування працівників під час зернозбиральних робіт важливо не допускати експлуатації несправної техніки, агрегатів з відкритими частинами, що рухаються (обертаються).

Іван Варламов наголосив на обов’язковому проведенні навчання з питань охорони праці, відповідних інструктажів з охорони праці, а також забезпеченні працівників спецодягом, засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджуючими засобами.

Посадовець акцентував увагу на необхідності розробити схему руху транспорту з вказівкою дозволених та заборонених напрямків руху, перевірити можливе провисання проводів ліній електропередач, обладнати трактори, комбайни та сільськогосподарські машини аптечками першої допомоги.

Закликано керівництво підприємства взяти під особистий контроль питання стану безпеки праці під час проведення зернозбиральних робіт.

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/