Про безпечне виконання робіт – на семінарі у Золотоноші

02 серпня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Віктор Ткаченко провів семінар-нараду з працівниками Державного підприємства «Златодар», що здійснює діяльність зі зберігання та переробки зерна. До участі у заході долучився головний інженер підприємства Дмитро Скорик.

Віктор Ткаченко роз’яснив керівництву та працівникам підприємства основні вимоги Правил охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна (НПАОП 15.0-1.01-17). Наголосив на необхідності офіційного оформлення працівників з метою захисту їх трудових прав.

Крім того, головний державний інспектор надав консультації відповідальним особам і працівникам, зокрема з питань забезпечення засобами індивідуального захисту, встановлення знаків безпеки і захисту здоров’я працівників для позначення небезпечних зон, виконання робіт у бункерах, безпечної експлуатації виробничого устаткування тощо.

Як повідомив фахівець Управління, на роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами, працівники повинні забезпечуються безкоштовно спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до Закону України «Про охорону праці».

Рекомендації для роботодавців та працівників на інформаційному порталі Держпраці за посиланням: https://pratsia.in.ua Більше інформації щодо трудових відносини у період воєнного стану за посиланням: https://cutt.ly/OLqLOJ7