Про безпечне виконання робіт – працівникам хімічного підприємства

10 серпня 2022

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк провела нараду та надала консультації відповідальним особам з питань охорони праці та працівникам хімічного підприємства області.

Фахівець детально зупинилася на вимогах безпеки праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема робіт на висоті, газонебезпечних робіт та робіт з електроінструментами і пристроями.

З метою уникнення виробничого травматизму посадовець підкреслила, що до ведення робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві допускаються особи тільки після проходження навчання, перевірки знань і одержання відповідного посвідчення.

При оформленні нарядів-допусків потрібно брати до уваги кількість небезпечних чинників на тих чи інших роботах. Наряд-допуск оформлюють з урахуванням виробничого чинника, яким представлена небезпека або певного виду обладнання. На підприємстві доцільно визначити перелік робіт, виконання яких дозволяється тільки з оформленням наряду-допуску, наголосила Олена Свиридюк.

Фахівець Управління надала консультації на робочих місцях з питань трудового законодавства, зокрема щодо тривалості відпустки і робочого часу у період воєнного стану, поінформувала про перебіг інформаційної кампанії «Виходь на світло!», запропонувала звертатися для отримання особистих консультацій за контактами сервісу «Інтерактивний інспектор» http://ck.dsp.gov.ua/kontakty/

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану за посиланням: https://cutt.ly/OLqLOJ7 та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/