Про безпечне використання генераторів на АЗС йшлося під час консультування працівників

29 грудня 2022

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували працівників кількох підприємств з торгівлі пальним.

Обговорено питання безпеки праці під час обслуговування обладнання підвищеної небезпеки при автоматичному та ручному режимі підключення дизельних генераторів при відключенні від центральної електромережі.

Працівникам АЗС надано технічні рекомендації щодо застосування заходів безпеки, дотримання яких допоможе уникнути виробничого травматизму.

Наголошено, що перед увімкненням генератора необхідно ретельно перевірити стан електричної проводки, вона не повинна мати ніяких пошкоджень або дефектів. Крім того, необхідно дотримуватися вимог, що зазначені в інструкції по експлуатації генератора. Самостійно заборонено вносити будь-які зміни в конструкцію пристрою, підкреслили посадовці.

Фахівці управління наголосили, що дотримання вимог безпечної експлуатації створить для працівників безпечні умови праці і зробить роботу АЗС безаварійною.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua