Про безпечне використання медичного кисню йшлося на семінарі в чорнобаївській лікарні

07 жовтня 2022

З метою недопущення нещасних випадків у закладах охорони здоров’я під час виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, фахівець Управління Держпраці Віктор Ткаченко провів семінар та надав консультації працівникам КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської селищної ради».

До превентивних заходів приєдналися директор установи Тетяна Козлова та інженер з охорони праці Віта Калашник.

З відповідальною особою з охорони праці та працівниками лікарні обговорено заходи з безпеки праці під час використання кисневих балонів та систем трубопроводів із киснем, кисневих концентраторів.

Головний державний інспектор ознайомив медиків з методичними рекомендаціями Держпраці щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем (завантажити пам’ятку).

Віктор Ткаченко надав консультації щодо організації та проведення медичних оглядів, забезпечення засобами індивідуального захисту, порядку розслідування та обліку гострих професійних захворювань тощо.

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/