Про безпечні умови праці – з працівниками теплоенергетичного підприємства Черкас

12 грудня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивний захід для працівників підприємства з постачання пари і гарячої води у м. Черкаси.

З метою недопущення виробничого травматизму, детальніше зупинилися на питаннях безпеки праці під час виконання електромонтажних робіт за низької температури повітря, проведення ремонтних робіт на водопровідних мережах і системах опалення.

Обговорили також порядок отримання під час воєнного стану дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Посадовці роз’яснили особливості проведення навчання працівників з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків та правил поведінки у разі виникнення аварійних ситуацій. Крім того, обговорили питання забезпечення засобами індивідуального захисту працівників, що виконують роботи на висоті, та забезпечені достатньою кількістю приладів для перевірки наявності отруйних та вибухових газів при виконанні робіт у колодязях. Наголосили на обов’язковості дотримання техніки безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою.

Дізнатися вимоги з безпеки праці – на порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua/