Про безпечну експлуатацію обладнання під тиском – під час робочої зустрічі

06 грудня 2022

Про вимоги безпеки під час ремонту і обслуговування наземного транспорту та під час експлуатації обладнання під тиском йшлося на робочій зустрічі фахівців Управління Держпраці з оператором котельні підприємства, що здійснює ремонт автомобілів.

Головний державний інспектор Управління Микола Васенін підкреслив, що розміщення котлів та допоміжного устаткування в котельнях повинно здійснюватись відповідно до проєкту. Працівникам підприємства наголошено, що у котельню не повинні допускатись особи, які не мають відношення до експлуатації котлів і устаткування котельні. За потреби сторонні особи можуть допускатись в котельню тільки з дозволу роботодавця й у супроводі його представника.

Крім того, роботодавця поінформовано про вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення та запропоновано провести з працівниками тренінг дій у разі аварійного вимкнення енергопостачання і застосування аварійних джерел живлення. Увагу акцентовано на порядку дій обслуговувального персоналу котельні в умовах знеструмлення сигналізації загазованості.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua