Про безпечну експлуатацію систем водопостачання – на підприємстві у м. Тальне

06 жовтня 2022

Про вимоги законодавства з охорони праці в умовах воєнного стану та практичні навчання працівників до дій у надзвичайних ситуаціях йшлося під час семінару для працівників підприємства з постачання води у м. Тальне.

Як наголосив під час заходу головний державний інспектор Управління Держпраці Сергій Крикун, лише від знань і готовності працівників дотримуватися вимог законодавства з безпеки праці залежить збереження їх життя та здоров’я під час виконання професійних обов’язків.

Під час заходу обговорено питання змін в законодавстві з охорони праці у зв’язку з введенням воєнного стану, запроваджені постановою Кабміну України від 24.03.2022 №357 «Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану».

Працівників підприємства проконсультовано з питань безпечної експлуатації систем водопостачання та водовідведення, проведення медоглядів, забезпечення засобами захисту.

Крім того, увагу приділено актуальним питанням запровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці з метою зменшення бюрократичного навантаження.

Фахівець Управління Держпраці розповів про успішні кейси запровадження електронного документообігу у сфері охорони праці, зокрема щодо організації навчання та перевірки знань працівників, проведення інструктажів, обліку засобів захисту та спецодягу тощо.

Отримати консультації з питань застосування законодавства про працю, розслідування нещасних випадків на виробництві, охорону праці, гігієни праці, адміністративних послуг тощо, а також з інших питань діяльності Держпраці можна за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор»: https://cutt.ly/vBeysr5

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/