Про безпеку опалювального сезону йшлося під час зустрічі з керівництвом Черкаської ТЕЦ

18 листопада 2020

Фахівці Управління провели робочу зустріч з керівництвом і працівниками Вiдособленого пiдроздiлу «Черкаська ТЕЦ» ПрАТ «Черкаське хімволокно». Під час проведення превентивних заходів з працівниками підприємства обговорено питання безпечної експлуатації опалювального обладнання та попередження виробничого травматизму.

Спеціалісти служби охорони праці Черкаської ТЕЦ доповіли, що в повному обсязі завершено підготовку енергетичного устаткування підприємства до опалювального періоду 2020-2021 рр. Так, у третьому кварталі запустили в роботу паровий котел ст.№7, на якому виконано перелік ремонтно-відновлювальних робіт. Вищезазначене обладнання виконує основну роль при виробництві теплової й електричної енергії на Черкаській теплоелектроцентралі та завдяки цьому устаткуванню містяни отримують у свої будинки тепло і гарячу воду. Як зазначено під час зустрічі, у рамках виконання Інвестиційної програми ПрАТ «Черкаське хімволокно» (Черкаська ТЕЦ) на 2020 рік, задля забезпечення надійної роботи підприємства здійснено заміну силового трансформатора ст.№3 на новий, який забезпечить продовження терміну експлуатації основного станційного обладнання. Фахівці ТЕЦ відремонтували парову турбіну №3, що працює разом з цим трансформатором. Під час капітального ремонту здійснено повний комплекс робіт із відновлення та заміни запчастин турбінного устаткування. Проведений ремонт дозволить привести технічні характеристики турбіни до нормативних. За рахунок збільшення виробленої енергії при тій же витраті пари підвищиться економічність та ефективність її роботи.

Завдяки проведеній ремонтній кампанії на Черкаській ТЕЦ термін служби основного енергетичного обладнання продовжиться на десятки років та підвищиться надійність його роботи, що дозволить безперебійно забезпечувати містян тепловою енергією протягом року.

Головний державний інспектор Управління Анатолій Яременко звернув увагу на обов’язковість дотримання вимог нормативно-правових актів під час монтажу, ремонту, експлуатації теплового обладнання та доповів про стан виробничого травматизму у регіоні.

В обговоренні актуальних питань брала участь головний державний інспектор Управління Наталя Мельникова, яка ознайомилася з устаткуванням котло-турбінного цеху Черкаської ТЕЦ.