Про безпеку праці у театрі та про отримання дозвільних документів йшлося під час консультацій

09 червня 2022

Фахівці Управління надали консультативну допомогу відповідальним особам Комунального закладу «Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради».

Щоб запобігти виробничому травматизму начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Анатолій Карпенко та завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Василь Юрченко зосередили увагу учасників зустрічі на питаннях безпечної організації робіт підвищеної небезпеки.

Мета робочої зустрічі – підтримка бізнесу під час воєнного стану, інформування про зміни у законодавстві.

У театрі проводиться експлуатація вантажопідіймальних кранів і машин (електричні лебідки), що визначені постановою КМУ від 3 лютого 2021 р. №77 як машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки. Під час превентивного заходу фахівці Управління роз’яснили представникам театру порядок отримання адміністративних послуг Держпраці для подальшої експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, у тому числі порядок отримання дозволу та декларації відповідності матеріально-технічної бази електронним шляхом.

Крім того, учасникам заходу повідомлено про зміни у законодавстві, визначених постановою КМУ від 18.03.2022 №314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану». Наголошено, що право на провадження господарської діяльності під час воєнного стану може набуватися суб’єктами господарювання на підставі декларації про провадження господарської діяльності без отримання відповідних дозвільних документів.

Фахівцями Управління також обговорено стан безпеки праці в театрі, дотримання працівниками вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Більше роз’яснень можна переглянути на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/