Про мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках йшлося під час вебінару

12 березня 2021

З метою запобігання виробничого травматизму головний державний інспектор Управління Андрій Гріненко 11 березня провів вебінар із суб’єктами господарювання будівельної галузі Черкащини. До участі долучилися керівники, представники, інженери з охорони праці ПП «Надія», Приватного виробничо-комерційного підприємства «ДіС – МОНТАЖ», ТОВ «Будтранс-Сервіс», ПП «Будтрансекспорт», ПП «Тріан-Сервіс», ТОВ «Будтранскрмплект», ТОВ «ВФК Жилвест», ПМП «Інтербуд», ПП «УКР-ЄВРО БУД», ТОВ «Укрбудмонтаж 17», ПП «Вестбуд-А», ПП «Промзв’язок».

Як відзначив спікер заходу Андрій Гріненко, мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках встановлюють загальні вимоги до організації охорони праці та робочих місць на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках при виконанні будівельних робіт згідно з переліком видів будівельних робіт, на які поширюються мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках.

Мінімальні вимоги з охорони праці поширюються на замовників, керівників будівництва, генеральних підрядників, підрядників, субпідрядників, фізичних осіб, що забезпечують себе роботою самостійно.

Учасникам вебінару роз’яснено актуальні питання організації управління охороною праці на будівельному майданчику, наголошено на необхідності надання попередньої інформації про виконання будівельних робіт.

Замовник або керівник будівництва зобов’язаний не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку виконання будівельних робіт направити у територіальний орган Державної служби України з питань праці попередню інформацію про виконання будівельних робіт:

– якщо передбачена тривалість будівельних робіт перевищує 30 робочих днів і на будівельних роботах одночасно буде зайнято понад 20 працівників та фізичних осіб;

– якщо планований обсяг виконання будівельних робіт перевищує 500 людино-днів.

Управління Держпраці звертається до суб’єктів господарювання Черкаській області забезпечити неухильне дотримання Мінімальних вимог з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках.