Про несвоєчасну виплату зарплати йшлося у зверненні освітян Черкаського району

24 липня 2024

Посадова особа Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надала роз’яснення слухачам радіо «Черкаси:Суспільне» з питань відповідальності роботодавця за несвоєчасну оплату праці.

Працівники закладу освіти Черкаського району звернулися до управління Держпраці з колективним зверненням щодо роботодавця, який затримав виплату заробітної плати за червень-липень. Освітяни попросили провести з роботодавцем роз’яснювальні заходи та посприяти у вирішенні конфліктної ситуації.

Інспектори праці роз’яснили, що заробітна плата виплачується працівнику на умовах, визначених трудовим договором. Роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

У випадках порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникові надається право на компенсацію відповідно до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати».

За зверненням освітян розпочато перевірку роботодавця. Про її результати заявникам буде повідомлено за контактами, вказаними у зверненні.

Детальніше про вимоги законодавства – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua