Про онлайн отримання дозвільних документів з безпеки праці – під час консультування підприємців Черкас

09 січня 2023

Як отримати дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки розповіли фахівці Управління інспекційної діяльності Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування підприємців м. Черкаси.

Крім того, роботодавців поінформовано про можливість максимально швидко в умовах воєнного стану подати декларацію на провадження господарської діяльності, що дозволяє набути права на здійснення господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру. Декларація подається електронним шляхом через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України: https://my.gov.ua

Представники роботодавців під час робочих зустрічей дізналися, як безпечно обслуговувати дизельні генератори та уникнути виробничого травматизму. Наголошено, що під час підключення необхідно переконатися у справності і належному заземленні електричних елементів, не допускати контакту силових контурів з водою. Для підключення електроприладів рекомендовано використовувати подовжувачі й кабелі високої якості без пошкоджень.
При розміщенні генератора на вулиці підприємців закликано забезпечити належне огородження задля уникнення контактів з тваринами та запобігання контакту з джерелами відкритого вогню.

👉Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua