Про особливості працевлаштування осіб з інвалідністю та переваги легальної зайнятості дізналися роботодавці Черкас

16 лютого 2024
Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно зі спеціалістами Черкаської філії обласного центру зайнятості провели семінар для роботодавців міста.

Присутніх ознайомили з пільгами при працевлаштуванні осіб з інвалідністю та акцентували на ризиках і наслідках використання незадекларованої праці.

Учасників семінару поінформували про важливість дотримання вимог законодавства про працю, необхідність оформлення трудових відносин і порядок виплати заробітної плати працівникам.

Інспектори праці відзначили, що на прохання особи з інвалідністю роботодавець може встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого дня (тижня). Особа з інвалідністю має право відмовитися працювати в нічний час і надурочно.

Спеціалісти центру зайнятості поінформували про порядок зняття з реєстрації трудових договорів між фізичними особами-підприємцями та найманими працівниками, зареєстрованими в службі зайнятості до 01.01.2015 року.

Розповіли роботодавцям про можливість отримання консультацій щодо виконання певних норм законодавства про працю і зайнятість, державне соціальне страхування тощо.

Про зміни у трудовому законодавстві – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/