Про профілактику виробничого травматизму у будівельній галузі йшлося під час вебінару

12 листопада 2020

На виконання окремого доручення виконувача обов’язків Голови Держпраці Віталія Сажієнка та з метою підвищення ефективності роботи посадових осіб Управлінь Держпраці в частині планування, організації та здійснення державного нагляду (контролю) 12 листопада 2020 року перший заступник начальника Управління Ірина Щербата та профільні фахівці взяли участь у вебінарі, який провів головний спеціаліст відділ нагляду у будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Держпраці Сергій Дригуля.

Під час вебінару проаналізовано стан виробничого травматизму у галузі будівництва України, визначено основні причини його настання.

Спікер вебінару детально висвітлив заходи з профілактики виробничого травматизму у будівельній галузі за результатами аналізу проведених розслідувань нещасних випадків.

Головні державні інспектори Управління Андрій Гріненко, Анатолій Яременко ознайомилися з посібником, розробленим Міжнародною організацією праці. У навчальному посібнику розкрито вимоги до безпечного використання транспортних засобів на будівельних майданчиках, можливі фактори ризику, які можуть виникнути в процесі будівельних робіт, рекомендації з охорони праці тощо.

Заступник генерального директора Приватного акціонерного товариства «Виробнича проектно – будівельна фірма «Атлант» Олег Назаренко поділився з учасниками досвідом щодо організації роботи служби з охорони праці, вказав на основні причини зростання виробничого травматизму.

Учасники вебінару узагальнили основні помилки, яких припускаються роботодавці при організації роботи служби охорони праці.