Про шляхи покращення безпеки праці – на зустрічі з представником підприємства

02 серпня 2022

З метою недопущення нещасних випадків на виробництві головний державний інспектор Управління Держпраці області Руслан Проценко провів робочу зустріч з представником ПрАТ «Черкасибудматеріали». Підприємство здійснює діяльність з видобування піску.

Розглянуто Зведений план гірничих робіт. Під час розгляду плану фахівець Управління звернув увагу на наявність спеціального дозволу на користування надрами; акту гірничого відводу; дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки і декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Обговорено проведення на Черкащині інформаційної кампанії «Виходь на світло!», наголошено на перевагах офіційної зайнятості, вказано на зміни у законодавстві під час воєнного стану.

З представником підприємства також обговорено питання впровадження заходів, спрямованих на профілактику виробничого травматизму, дотримання вимог безпеки під час виконання робіт, проведення медичних оглядів працівників, навчання з питань охорони праці та інші актуальні питання.
Також наголошено на необхідності забезпечення працівників засобами індивідуального захисту у кількості, передбаченій вимогами законодавства з охорони праці.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану за посиланням: https://cutt.ly/OLqLOJ7 та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua