Про трудові гарантії працівникам сфери торгівлі Черкаського району розповіли інспектори праці

05 жовтня 2022

Офіційне письмове укладення трудового договору захистить найманого працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його трудових прав. На цьому наголосили фахівці Управління Держпраці Ірина Іващенко та Юлія Віхтоденко під час робочих зустрічей з працівниками сфери торгівлі, громадського харчування і обслуговування населення м. Черкаси і Черкаського району.

Якщо роботодавець відмовляється оплатити виконану роботу, затримує виплату зарплати, вимагає за власний кошт працівника придбати засоби захисту чи обладнання – він грубо порушує вимоги трудового законодавства, підкреслили фахівці Управління.

У рамках інформаційної компанії «Виходь на світло!» інспектори праці інформують працівників регіону, що офіційна зайнятість є гарантією соціального захисту найманих працівників. Фахівці Держпраці розповсюджують тематичні інформаційні матеріали кампанії, розповідають про основні правила безпечного пошуку роботи, надають консультації роботодавцям щодо прийому на роботу, звільнення, оплати праці тощо.

Як не потрапити до пастки роботодавців-шахраїв при пошуку роботи можна дізнатися на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN