Про трудові права молоді йшлося під час онлайн-зустрічі зі студентами університету садівництва

29 квітня 2021

Головні державні інспектори Управління Володимир Козій і Василь Базильський з нагоди відзначення Дня охорони праці 28 квітня 2021 року провели онлайн-лекцію на базі кафедри прикладної інженерії та охорони праці Уманського національного університету садівництва.

Участь у заході взяли керівники, викладачі, студенти університету та начальник відділу охорони та умов праці Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Олександр Пустовий.

Інспектори Управління розповіли присутнім, що у середовищі молодих працівників виробничі ризики значно вищі через відсутність досвіду, практичних навиків і професійних знань. Молоді фахівці не рідко приймають необдумані рішення, наслідком яких можуть бути небезпека їх здоров’ю і життю. Виробнича травма, яку молода людина отримує на початку свого трудового життя, може призвести до довгострокових негативних наслідків.

Головний державний інспектор Володимир Козій наголосив, що молодий спеціаліст повинен знати власні трудові права. У галузі охорони праці неповнолітні користуються рядом пільг, зокрема щодо робочого часу, надання відпусток та умов праці, підкреслив Василь Базильський

Увагу молоді акцентовано на необхідності дотримуватись вимог безпеки та охорони праці, удосконалювати знання з питань законодавства, адже в майбутньому ці знання допоможуть відстояти свої трудові права.