Про усунення виробничих ризиків – на підприємстві з розподілу газу

07 жовтня 2022

Про безпечну експлуатацію систем газопостачання та обладнання, що працює під тиском йшлося під час семінару на підприємстві, що займається розподіленням газу через місцеві трубопроводи.

Головний державний інспектор Управління Держпраці Сергій Крикун висвітлив на семінарі питання безпечного виконання робіт під час здійснення технічного огляду, регулювання, технічного обслуговування та поточного ремонту газорегуляторних пунктів та установок.

З працівниками підприємства обговорено виробничі ризики, що можуть виникнути під час виконання робіт, та зовнішні ризики, спричинені умовами воєнного стану. Крім того, проаналізовано причини виникнення нещасних випадків у газовій галузі та шляхи їх уникнення.

Наголошено на необхідності дотримання правил безпеки під час експлуатації газового обладнання, посудин, що працюють під тиском.

За участю керівництва та начальників підрозділів підприємства опрацьовано алгоритм дій працівників у випадку небезпечної ситуації в умовах воєнного стану та перевірено знання, набуті під час занять.

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/