Про вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок споживачів – з працівниками інституту

22 грудня 2022

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам підприємства соціально-культурної сфери у м. Черкаси.

Під час превентивного заходу проведено огляд електроустановок до 1000 В спільно з працівником установи, відповідальним за технічний стан електроустаткування.

Наголошено, що вимоги Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів поширюються на працівників, які обслуговують діючі електроустановки споживачів напругою до 220 кВ включно і є обов’язковими для всіх споживачів та виробників електроенергії, незалежно від форми власності на засоби виробництва.

Посадовці Управління нагадали вимоги законодавства до експлуатації електрообладнання, його конструкцій і вузлів, підкреслили неприпустимість використання саморобних обігрівачів. Працівників поінформовано про основні заходи безпеки, спрямовані на недопущення ризиків на роботі, зокрема наведено приклади застосування ризик-орієнтовного підходу на підприємствах соціально-культурної сфери.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua