Про вимоги з безпеки праці – для працівників водного господарства

03 жовтня 2022

Про дотримання вимог безпеки під час навантаження, розвантаження та перевезення вантажів йшлося під час семінару для працівників Регіонального офісу водних ресурсів області.

Превентивний захід проведено начальником відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці Анатолієм Карпенком з метою недопущення виробничого травматизму.

Як зазначив фахівець Управління, четверта частина нещасних випадків в області – падіння потерпілого під час пересування або падіння на нього предметів, матеріалів, дерев, гілок дерев. Особливу увагу під час навантаження, розвантаження та перевезення вантажів необхідно звертати на шляхи переміщення вантажу і проходи. Вони повинні бути вільними і прибраними від зайвих предметів, які заважають здійсненню переміщення вантажу.

У небезпечній зоні переміщення вантажу не повинні перебувати сторонні особи. У разі використання різних такелажних пристроїв (котків, сходень, тачок, канатів, змінних вантажозахоплювальних пристроїв тощо), а також ломів, лопат та інших інструментів потрібно перевіряти їх комплектність і технічний стан до початку робіт.

Під час заходу працівники отримали консультації на робочих місцях з актуальних питань охорони праці.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua