Про запобігання нещасним випадкам йшлося на лекції у лікарні м. Ватутіне

15 вересня 2021

Головний державний інспектор Управління Руслана Зубрицька прочитала лекцію керівництву і працівникам КНП «Ватутінська міська лікарня Ватутінської міської ради» на тему: «Профілактика інфікування медичних працівників на COVID-19».

Увагу учасників лекції акцентовано на актуальних питаннях вжиття своєчасних заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю під час надання медичної допомоги пацієнтам, забезпечення медичних та інших працівників лікарні необхідною кількістю засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ) в період спалаху коронавірусної хвороби, раціонального використання ЗІЗ під час пандемії COVID-19 тощо.

На заході обговорено основні рекомендації Міністерства охорони здоров’я України щодо здійснення санітарно-протиепідемічного, адміністративного та інженерного контролю в умовах надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу COVID-19.

Фахівець Управління надала консультації щодо безпечного використання кисню під час виконання робіт та щодо безпечного використання апаратів штучної вентиляції легень.

Як наголосила Руслана Зубрицька, медичні працівники мають право на гідні, здорові та безпечні умови праці в контексті COVID-19. Завдання керівництва закладу охорони здоров’я – їх забезпечити.