Про запобігання виробничому травматизму йшлося на засіданні робочої групи

22 січня 2021

З метою підвищення рівня безпеки праці та ефективності роботи Управління Держпраці у Черкаській області щодо запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня, а також для визначення пріоритетних напрямків роботи та на виконання окремого доручення Т. в. о. Голови Держпраці від 28.12.2020 № Д-496/1/4.4-20, в Управлінні Держпраці у Черкаській області створено постійно діючу робочу групу з питань запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня в Черкаській області.

Засідання постійно діючої робочої групи проведено 22 січня 2021 року під головуванням начальника Управління Олени Лазарєвої та за участі представників Державного підприємства «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці», Департаменту державного контролю на транспорті Центрального міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Федерації профспілок Черкаської області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Під час засідання проаналізовано стан організації безпеки праці на підприємствах з метою визначення найбільш ризиконебезпечних галузей виробництва в області, напрацьовано пропозиції стосовно визначення шляхів, механізмів та способів вирішення питань по запобіганню виробничому травматизму та підвищенню рівня безпеки праці в Черкаській області.

Як поінформувала членів робочої групи начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, відповідно до аналізу стану виробничого травматизму у 2020 році, найбільш травмонебезпечними галузями в області є наступні: соціально-культурна сфера (21 нещасний випадок), сільське господарство (17 нещасних випадків), автомобільний та інші види транспорту (7 нещасних випадків), харчова промисловість (4 випадки), хімічна промисловість (4 випадки), машинобудування (4 випадки).

Перший заступник начальника Управління Ірина Щербата відзначила, що серед районів області найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано у м. Черкаси та Черкаському районі (37 працівників), у м. Сміла та Смілянському районі – 6 працівників, у м. Канів та Канівському районі – 5 найманих працівників, у Золотонісіькому районі – 4 працівника, у м. Умань та Уманському районі – 3 працівника, у Корсунь-Шевченківському районі – 2 працівника, у Чигиринському районі – 2 працівника, у Христинівському районі – 2 працівника.

За результатами засідання соціальні партнери домовились про проведення спільних превентивних заходів щодо запобігання травматизму. До 1 лютого 2021 року соціальні партнери домовилися надати пропозиції планів для проведення спільних превентивних заходів і заходів контролю.