Про здійснення Управлінням заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання законодавства про працю у листопаді 2020 року

11 грудня 2020

Інспектори праці Управління у листопаді 2020 року провели 51 інспекційне відвідування.

Під час проведення 21 інспекційного відвідування виявлено порушення законодавства про працю. За результатами інспекційних відвідувань складено 3 попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю, керівникам 19 суб’єктів господарювання внесено приписи на усунення виявлених порушень.

На розгляд місцевих судів передано 9 протоколів про адміністративне правопорушення для прийняття рішення щодо притягнення керівників суб’єктів підприємницької діяльності до адміністративної відповідальності.

Судами винесено 6 рішень про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб суб’єктів господарювання, з них шляхом накладення штрафів – 2. За невиконання законних вимог інспекторів праці згідно зі ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення винесено 2 постанови про накладення штрафів.

За результатами інспекційних відвідувань керівникам суб’єктів господарювання внесено 16 подань про притягнення посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Відповідно до абз. 9 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України складено 2 постанови про накладення штрафів на загальну суму 10000 грн (ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» та КП «Управління водопровідно-каналізаційного господарства»).