Про здійснення Управлінням заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання законодавства про працю у жовтні 2020 року

17 листопада 2020

Інспектори праці Управління у жовтні 2020 року провели 50 заходів контролю. Під час проведення 26 інспекційних відвідувань посадовими особами Управління виявлено порушення законодавства про працю. За результатами інспекційних відвідувань складено 6 попереджень про відповідальність за порушення законодавства про працю, керівникам 19 суб’єктів господарювання внесено приписи на усунення виявлених порушень.

На розгляд місцевих судів передано 12 протоколів про адміністративні правопорушення для прийняття рішення щодо притягнення керівників суб’єктів підприємницької діяльності до адміністративної відповідальності.

Судами винесено 16 рішень про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, з них, шляхом накладення штрафів – 8. За невиконання законних вимог інспекторів праці згідно ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення винесено 4 постанов про накладення штрафів.

За результатами інспекційних відвідувань керівникам суб’єктів господарювання внесено 18 подань про притягнення посадових осіб до дисциплінарної відповідальності, з них задоволено – 11.

За результатами заходів контролю внесено 12 приписів на усунення виявлених порушень, за ч. 3 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено та передано до суду 8 протоколів про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України складено 8 постанов про накладення штрафів на загальну суму 430 тис. грн.