Про зміни у трудовому законодавстві під час війни йшлося на семінарах в центрах зайнятості

19 липня 2022

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» у районних філіях Черкаського обласного центру зайнятості за участі інспекторів праці Управління Держпраці області проводяться семінари, спрямовані на запобігання неофіційній зайнятості.

Під час заходів посадовці Управління наголошують роботодавцям на необхідність офіційного оформлення трудових відносин, попереджають про відповідальність за використання незадекларованої праці.

Так, фахівець Управління Марина Шевченко під час зустрічі з роботодавцями м. Черкаси довела присутнім вимоги законодавства у частині дотримання порядку оформлення трудових відносин та мінімальних гарантій в оплаті праці, розповіла про правила укладання трудових та цивільно-правових угод при працевлаштуванні працівників.

Крім того, роботодавцям надано особисті консультації з питань звільнення працівника, змін до трудового законодавства щодо мобілізованих працівників, тривалості щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, режиму роботи тощо.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану за посиланням: https://cutt.ly/OLqLOJ7 та на сайті Держпраці: https://pratsia.in.ua