Проблемні питання охорони праці медпрацівників в умовах пандемії з’ясовано зі студентами під час семінару

15 вересня 2021

Начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, перший заступник начальника Управління Ірина Щербата, фахівці відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління на науково-практичному семінарі з викладацьким складом і студентами Навчально-наукового центру «Медичний інститут» Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького (далі – ЧНУ) розглянули питання охорони праці медичних працівників в умовах пандемії COVID-19.

Олена Лазарєва у виступі висвітлила значення охорони праці медичних працівників в умовах пандемії, відзначила особливості розслідування випадків професійних захворювань медичних працівників в період пандемії коронавірусної хвороби.

На вимогах законодавства щодо організації охорони праці медпрацівників в лікувальних профілактичних закладах в умовах поширення пандемії наголосила у доповіді Ірина Щербата.

Кандидат медичних наук, доцент кафедри фундаментальної медицини ЧНУ Надія Сисоєнко розповіла про діяльність міжнародних організацій в захисті прав медичних працівників на охорону та безпеку праці в умовах пандемії COVID-19.

Студенти ЧНУ поінформували учасників семінару про заходи з попередження нещасних випадків та травматизму в лікувальних закладах, про особливості професійної захворюваності медпрацівників, про біологічні, фізичні, хімічні шкідливі фактори та їх вплив на здоров’я медиків та про основні методи санітарно-гігієнічного оцінювання умов праці медиків.

Учасники науково-практичного семінару акцентували на значенні вивчення питань охорони праці в галузі медицини у підготовці лікарів, підвели підсумки обговорень.