Профілактика інфікування медичних працівників – на контролі Управління

17 вересня 2021

Про причини інфікування медичних працівників за результатами аналізу завершених розслідувань гострого інфекційного захворювання на коронавірусну хворобу та про шляхи запобігання захворювання йшлося під час лекції головного державного інспектора відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Руслани Зубрицької. Превентивний захід проведено 14 вересня 2021 року для керівництва і працівників Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Ватутіне Черкаської області».

Присутнім доведено вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (постанова Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. №337), вказано на проблемні питання проведення розслідувань, зокрема оперативне надання профпатологами і лікарями-інфекціоністами висновків щодо зв’язку захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 серед медиків з виконанням ними посадових обов’язків.

З відповідальними особами лікарні обговорено заходи, які необхідно впровадити для профілактики інфікування на COVID-19 в лікувальному закладі. Учасникам лекції наголошено на необхідності впровадження невідкладних заходів, що направлені на запобігання передачі інфекції, зокрема контактних та крапельних заходів безпеки, а також дотримання повітряних заходів безпеки під час аерозольгенеруючих процедур у разі підозри на COVID-19.

Руслана Зубрицька акцентувала увагу медичних працівників на доцільності вакцинації та надала відповіді на актуальні питання.