Протягом серпня фахівці Управління надали понад 400 консультацій з питань праці

31 серпня 2022

У серпні 2022 році інспектори праці Управління Держпраці у Черкаській області онлайн шляхом та по телефону надали 422 консультації з питань трудового законодавства.

Значна частина питань стосувалися офіційного працевлаштування під час воєнного стану, дистанційної форми роботи, звільнення, надання відпустки, нефіксованого робочого часу, заробітної плати, обліку робочого часу, трудових прав мобілізованих працівників, змін у законодавстві про працю тощо.

Популярністю у працівників і роботодавців наразі користується сервіс «Інтерактивний інспектор», що діє з 2020 року і дозволяє отримати відповідь на актуальне питання дистанційно, будь-яким зручним способом через вайбер, скайп, телеграм, фейсбук, інстаграм, твіттер.

Значну кількість консультацій інспектори праці Управління надали працівникам і роботодавцям особисто під час інформаційних відвідувань у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносин у період воєнного стану за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/  та на сайті Держпраці: https://pratsia.in.ua/