Роботодавці Черкащини продовжують використовувати працю найманих працівників без належного оформлення трудових відносин

15 грудня 2020

Протягом листопада 2020 року інспектори праці Управління провели 23 інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин. Під час проведення 7 інспекційних відвідувань посадові особи Управління виявили найманих працівників, праця яких не була оформлена відповідно до вимог трудового законодавства.

Без належного оформлення трудових відносин 4 роботодавці області допустили до роботи 4 осіб без укладення трудового договору, оформлення наказу та направлення повідомлення до територіального органу Державної фіскальної служби.

Найману працю 10 осіб на підставі укладених цивільних договорів, що мають ознаки трудових договорів, використовували 2 роботодавці Черкащини, а саме: ПП «Бюро охорони та безпеки» (1 особа), ТОВ «Вектор-Арго ЛТД» (9 осіб).

Дві фізичні особи – підприємці допустили до роботи 4 осіб без повідомлення до територіального органу Державної фіскальної служби (несвоєчасне повідомлення).

За результатами заходів контролю внесено 5 приписів на усунення виявлених порушень, за ч. 3 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено та передано до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення.