Роботодавцям м. Черкаси – про дотримання законодавства з охорони праці та детінізацію зайнятості

17 березня 2021

Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Ірина Петухова та Віктор Ткаченко провели інформаційно-роз’яснювальні заходи для працівників і роботодавців сфери торгівлі м. Черкаси. Мета заходів – дотримання вимог законодавства і нормативно-правових актів з охорони праці, підвищення рівня безпеки праці, недопущення виробничого травматизму, формування відповідального ставлення до питань безпеки і гігієни праці.

Фахівці Управління під час проведення роз’яснювальної роботи поінформували учасників заходів про переваги офіційного укладення трудового договору та про негативні наслідки використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

Роботодавців міста поінформовано про їх обов’язок забезпечити працівникам здорові та безпечні умови праці, своєчасну і у повному обсязі оплату праці, їх прав на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.

Працівникам і роботодавцям Черкащини наголошено на обов’язковості дотримання карантинних вимог безпеки та профілактичних заходів, направлених на недопущення інфікування COVID-19 і поширення захворювання, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2.