Роботодавців Черкас попереджено про недопущення дискримінації працівників

24 лютого 2023

Про зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану та недопущення дискримінації і мобінгу працівників йшлося під час спільного вебінару Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Черкаської філії обласного центру зайнятості.

Спікери зосередили увагу понад 20 роботодавців на забезпеченні рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах, наголосили на необхідності належного укладення трудових відносин з працівниками.

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували роботодавців з питань психоціальної підтримки на робочому місці під час воєнного стану. Надано ґрунтовні роз’яснення щодо укладення та припинення трудового договору з працівниками, змін істотних умов праці, оплати праці, тривалості робочого часу тощо.

Наголошено на неприпустимості порушення вимог законодавства про працю, допуску найманого працівника до роботи без оформлення трудового договору.

Фахівці центру зайнятості розповіли, як в період воєнного стану роботодавці можуть самостійно подати вакансію через особистий кабінет. Крім того, підприємців Черкас поінформовано про нову хвилю подання заяв на урядову програму мікрогрантів «єРобота» та її переваги.

Роботодавці можуть отримати консультацію через сервіс «Інтерактивний інспектор» на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/relocation.php