Роботодавців і працівників Смілянського району поінформовано про переваги задекларованої зайнятості

09 червня 2021

Посадові особи Управління провели інформаційні заходи з питань запобігання використанню незадекларованої праці у м. Сміла і Смілянському районі.

Заступник начальника Управління Марина Жаркова, інспектори праці Управління протягом 1-4 червня відвідали ТОВ «Смілянський лісопромисловий комплекс», ТОВ «Лесінвест», ПП «Український страус», фізичних осіб-підприємців Меркулов М.Л., Якунін О.С. та інші суб’єкти господарювання, які здійснюють економічну діяльність у м. Сміла і районі. Під час зустрічей роботодавцям і працівникам наголошено, що пріоритетними напрямками роботи посадових осіб Управління залишається проведення превентивних заходів та надання консультативної допомоги.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби особливу увагу приділено питанням дотримання санітарно-гігієнічних правил поведінки, а саме використанню засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот, проведенню температурного скринінгу, дотриманню безпечної дистанції та регулярної дезінфекції рук.

Фахівці Управління наголосили, що після роз’яснювальних заходів розпочинається проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, керівники яких не врахували рекомендації інспекторів праці Управління та не уклали належним чином оформлені трудові договори з працівниками.