Ризики незадекларованої праці роз’яснено кур’єрам підприємств м. Кам’янка

11 листопада 2020

На виконання окремого доручення Держпраці на Черкащині триває інформаційна кампанія з детінізації зайнятості у сфері транспорту та кур’єрської діяльності. У Кам’янському районі інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин інспектор праці Управління Сергій Руденко проводить спільно з представниками органів місцевого самоврядування та районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Так, протягом листопада 2020 року інспектор праці Управління провів понад 10 безпосередніх відвідувань суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері кур’єрської діяльності. Під час заходів учасників поінформовано про переваги офіційного працевлаштування для роботодавців і працівників, ризики незадекларованої зайнятості, порядок оформлення трудових відносин з працівниками тощо.

Як підкреслив Сергій Руденко, якщо найманий працівник має сумніви щодо правильного оформлення трудових відносин, сплати роботодавцем єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, він має можливість відстежувати відрахування за допомогою електронного кабінету на сайті Пенсійного фонду України.

Кур’єрам надано консультації і роз’яснення з питань нарахування заробітної плати, умов оплати за неповний робочий день, наголошено на обов’язковості дотримання карантинних вимог безпеки.